A început sezonul răcelilor şi, în acelaşi timp, copiii au reintrat în comunitate, la şcoli şi grădiniţe. Iată două situaţii care, numai alăturate în aceeaşi frază, încep să dea dureri de cap părinţilor. Soluţia constă în întărirea imunităţii. Vedetele ştiu foarte bine acest lucru şi deja s-au grăbit să ia măsuri.


Renata, fiica prezentatoarei Prima TV Livia Graur, are 5 ani şi e la grădiniţă. Nu rata niciun virus care circula printre colegii ei de clasă, asta până în toamna anului trecut, când mama ei a descoperit efectele tincturii de propolis.

„Ne-a fost recomandată şi pot să spun că a funcţionat super bine. Iarna trecută au fost cazuri de streptococ şi de alte boli contagioase, dar ea a reuşit să nu le ia. Am reînceput de trei săptămâni să îi dau zilnic 20 de picături de tinctură fără alcool. O poate înghiţi simplă, fără miere, căci are un gust bun, îi place. Dacă dă semne de răceală, îi dau şi vitamina C sub formă de picături sau de bomboane. De asemenea, o să încep să-i dau din nou, ca şi anul trecut, colostru şi probiotice. Se găsesc la farmacie, sub formă de pulbere. Gustul nu este grozav, îl detectează în orice mâncare, dar până la urmă am reuşit să-i amestec în iaurt cu fructe”, mărturiseşte Livia Graur. Cât e iarna de lungă, cele două beau multe ceaiuri, miere şi lămâie. 

Fiul Iulianei Tudor, obişnuit cu alimentaţia sănătoasă

 

Fiul prezentatoarei TVR 1 este un copil cuminte din toate punctele de vedere, inclusiv la masă. „Tudor a luat modelul meu în ceea ce priveşte alimentaţia şi preocuparea de a mânca sănătos”, spune Iuliana Tudor, care începe să detalieze. Din meniul zilnic al familiei nu lipseşte salata verde şi salata de pătrunjel (simplă, doar cu lămâie), cerealele integrale şi legumele. Carne se mănâncă de trei ori pe săptămână, iar ouă – o zi da, una ba.

„Tudor bea multă apă, nu bea sucuri, nu mănâncă prăjeli, iar dulciuri gustă doar când merge la petreceri. I-am explicat ce efect are zahărul asupra organismului, că îi scade forţa şi îl oboseşte, iar el, chiar dacă e doar în clasa I, a înţeles”, ne spune prezentatoarea emisiunii „Vedeta Populară”, care azi (ora 21.00) debutează cu sezonul trei, la TVR 1. Somnul de după-amiază este un alt obicei sănătos al fiului ei. Iar în sezonul rece, pentru o mai bună imunitate, Iuliana apelează la suplimente cu vitamina C, la siropuri cu miere şi propolis. Când totuşi apare vreo viroză, cei doi, mamă şi fiu, iau ghimbir ras, amestecat cu miere şi lămâie.

Silvia Lăuneanu îi pune copilului extracte de plante în laptele din biberon

 

Anul acesta, fiul Silviei Lăuneanu, Alexandru (2 ani şi jumătate) a început grădiniţa în Bucureşti. Este prima lui ieşire în comunitate şi până acum s-a descurcat impecabil. Alimentaţia sănătoasă cu care l-a obişnuit mama lui îşi spune cuvântul. „Eu nu i-am dat niciodată dulciuri, de micuţ a fost obişnuit să mănâncă fructe. Roade câteva mere în fiecare zi, cu tot cu coajă, mănâncă şi câte o caserolă de zmeură. Apoi multe legume (broccoli, morcovi, ţelină, cartofi dulci) sub formă de piure, în vârful cărora pun ceapă roşie proaspătă, care îi place la nebunie. Zilnic mănâncă iaurt de bivoliţă, nu-i lipseşte nici cărniţa (pui, somon, curcan), el fiind carnivor ca mine”, râde „fata cu vioara” din fosta trupă De La Vegas. Alexandru are, astfel, o alimentaţie echilibrată, nu e mofturos, îi place să alerge, să se caţere, e puternic, sportiv şi sănătos. Nu a trebuit să ia nicio aspirină în toată viaţa lui. Mai mult decât atât, de patru luni, Silvia îi întăreşte imunitatea cu sirop de echinacea şi ulei de gălbenele, pe care i le adaugă seara, în biberonul cu lapte.  De când era bebeluş şi până acum îi mai dă un mix de vitamine (A, C şi D), câte 1 ml pe zi. „I le dau din septembrie până în martie, chiar el îmi cere, cred că îi place mai mult ideea”, povesteşte Silvia. 

«Noi avem provizii de cătină»

 

Expertă în remedii naturiste şi pasionată de alimentaţie sănătoasă, Ioana Ginghină a obişnuit-o de mică pe fiica ei, Ruxandra (10 ani), să mănânce multe fructe, legume, nuci şi seminţe de toate felurile. Din casă nu le lipsesc produsele stupului, iar acum, toamna, şi-a făcut provizii cu fructe de pădure. „De când lumea şi pământul eu îmi fac toată iarna cătină cu miere, mi-am pus punguţe cu fructe la congelator şi scot când am nevoie. Îi dau Ruxandrei în fiecare dimineaţă câte o linguriţă. Mai fac şi suc de cătină, pe care îl amestec în alte sucuri, smoothie-uri”, povesteşte actriţa. În această perioadă foloseşte multe produse apicole: păstură, lăptişor de matcă, polen crud... pe care le alternează pe parcursul sezonului rece. 

 
 
Loading...