Una dintre cele mai sexy actrițe ale anilor ‘80, care a jucat în peste 20 de filme de renume, printre care “Sosesc păsările călătoare” (1984), “Secretul lui Bachus” (1984), “Liceenii Rock’n Roll” (1992) sau “Sexy Harem Ada Kaleh” (2001), și-a făcut apariția luni, 12 martie, la un eveniment elegant.


Scumpă la vedere, actrița Rodica Mureșan (70 de ani) a venit la brațul soțului ei, regizorul Mircea Mureșan (89 de ani), cei doi fiind premiați de Uniunea Autorilor  și Realizatorilor de Film din România – UARF, la gala omagială, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare. Actrița, rafinată şi elegantă ca întotdeauna, ne-a mărturisit că s-a retras din lumea filmului, după patru decenii de activitate.

img_0082.jpg

Rodica Mureşan, Mircea Mureşan, Toate panzele sus, Secretul lui Bachus, mari actori romani, regizor, actrita
Rodica şi Mircea Mureşan, luni seara, la o gală de film
foto: Dorin Constanda

“Am jucat atâția ani, am peste 20 de filme. Nu dau interviuri, m-am retras, am ieşit la pensie, nu mai joc”, ne-a spus actrița. După ce a fost premiată, Rodica Mureșan a ridicat şi distincţia fiicei sale, nimeni alta decât Cesonia Postelnicu, Geta din “Liceenii”. Soţul Rodicăi Mureşan, celebrul regizor Mircea Mureşan, a urcat şi el pe scenă pentru a lua premiul pentru întreagă carieră. “În toamnă voi împlini 90 de ani, voi schimbă prefixul. Îmi va fi greu cu 9-0”, a glumit regizorul, care este la fel de discret ca și soția lui. Acesta a regizat peste 20 de filme nemuritoare, printre care “Baltagul” (1969), “Toate pânzele sus” (1976), “O lebădă iarna” (1983), “Miss Litoral”, “A doua cădere a Constantinopolului”, “Sexy-Harem Ada-Kaleh” (2001), cel mai recent fiind “Azucena”, în 2005. Rodica Mureșan a mai fost căsătorită cu actorul Sorin Postelnicu și are o fiică împreună cu acesta, pe Cesonia Postelnicu, actriță a Teatrului Național din București.

loading...
Loading...

Alte articole