Florin Piersic a iubit cu patimă şi a fost iubit, deopotrivă. Frumos de pică, înalt cât bradul şi talentat cu carul, celebrul actor a rupt multe inimi, în tinereţe. Printre femeile care au suferit din cauza spiritului său aventurier s-a numărat şi Anna Széles, cea de-a doua sa soţie.


Anna Széles, fosta mare frumuseţe a cinematografiei, locuieşte acum în Ungaria. Are 75 de ani şi chiar dacă timpul şi-a pus amprenta pe chipul său, celebra actriţă şi-a păstrat vitalitatea, dar şi carisma, vorbind cu drag despre fiul ei, Daniel (41 de ani), dar şi despre nepoţel: “Ei mă fac fericită!”.

Cu Florin Piersic, de care s-a despărţit în 1985, după un mariaj de zece ani, a rămas în relaţii bune, de dragul băiatului lor. Cei doi se văd rar, însă de Sărbători şi de zilele lor de naştere îşi urează sănătate, prin telefon. În timp ce ea continuă să mai joace în piese de teatru, doar în roluri secundare, Florin, acum vârstă de 81 de ani, continuă turneele prin ţară cu spectacolul de succes ”Străini în noapte”.

1anna.jpg

anna szeles
2017. Aşa arată acum Anna Széles. Ea şi-a păstrat însă carisma şi vitalitatea

 

Povestea lor de dragoste a fost una dintre cele mai frumoase din Epoca de Aur, fanii lor admirându-le fotografiile în care pozau drept un cuplu fericit, în singura revistă cu pagini color, ”Cinema”.  Florin şi Anna s-au cunoscut în 1963, în timpul filmărilor pentru pelicula ”Elixirul tinereţii”, dar aveau să se căsătorească de-abia în 1975. Actriţa era la acea vreme de o frumuseţe răpitoare, având părul bălai ca spicele de grâu şi ochii de un albastru aproape ireal.

Piersic a vorbit, recent, în termeni elogioşi, la adresa fostei soţii: ”Anna era o fată draguţă ca o zână. Dacă toată Oradea s-ar fi opus, eu tot o luam de nevastă”, a spus el, pentru clujeanul.ro.  Căsnicia acestora a rezistat  zece ani, însă a fost presărată cu multe lacrimi, căci Florin revenise la metehnele de odinioară, iar  Anna, care locuia în Cluj, aflase despre escapadele lui amoroase din Capitală. Lucrurile dintre ei s-au agravat atunci când Piersic s-a îndrăgostit de o altă frumuseţe a vremii, solista Angela Similea.

a38-vedete-1.jpg

1980. Florin Piersic şi Anna Széles pozau, în anii ‘80, în cuplul perfect

 

După ani şi ani de la aventura lor, Anna Széles a amintit despre acest episod, în cadrul unui interviu acordat în 2013, pentru Kanal D: “A trecut mult timp de atunci, nici nu ştiu pe cine ajută să mai aduc în discuţie vremurile acelea. Am suferit foarte mult atunci, sigur că am suferit, ştiam că ei sunt împreună. Cu ea n-am vorbit, ce să vorbesc? Simplu n-a fost deloc, vă asigur”. 

Click! spune

Anna SzÉleS s-a născut în 1942, la Oradea. A absolvit Facultatea de Teatru şi Film din Târgu-Mureş. A debutat ca actriţă în 1961, în primul film color, ”Vacanţa Mare”. Au urmat roluri memorabile în peliculele ”Pădurea spânzuraţilor”, în regia lui Liviu Ciulei (1965), dar şi în câteva producţii maghiare. 

Florin se află la cea de-a treia căsnicie

Marele actor s-a căsătorit pentru prima dată în 1974, cu actriţa Tatiana Iekel, acum în vârstă de 84 de ani, pe care a cunoscut-o în 1958, la Paris.

a48-vedete-5.jpg

Alături de prima soţie, Tatiana Iekel, în anii ‘70
Cei doi au divorţat în 1974, motivul fiind, fireşte, tot infidelitatea: ”Florin era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, a povestit Tatiana.

a448-vedetete-cum-arata-azi.jpg

Aşa arată acum Tatiana

 

Cei doi au un fiu, pe actorul Florin Piersic Jr (48 de ani). Florin Piersic se află la cea de-a treia căsnicie.

a58-vedete-6.jpg

Anna Török

 

Pe Anna Török a cunoscut-o în 1986, în avion. Cei doi locuiesc la Cluj. 

 
 
Loading...