Zi importantă pentru concurenții de la Survivor 2021, puși în fața jocului de unificare, dar și a câtorva ore de relaxare deplină. Războinicii și Faimoșii au uitat conflictele și miza uriașă pentru o distracție comună.


Atât Faimoasele Elena, Andreea și Raluca, cât și Războinicele Maria și Adelina au lăsat hainele sport și au îmbrăcat rochii elegante, s-au machiat, s-au coafat și și-au pus pantofii cu toc, după luni bune în care nu au mai avut nici ruj pe buze, nici parfum pe piele.

Survivor.jpeg

Adelina si raluca survivor romania 2021
Raluca și Adelina, aranjate cum nu au mai fost de luni bune
Foto: captură video

Elena-marin.jpeg

Elena marin la surcivor romania, imbracata intr-o rochie neagra
Elena Marin a îmbrăcat o rochie neagră
Foto: captură video

Nici băieții nu s-au lăsat mai prejos. Aceștia au avut posibilitatea să se tundă și să-și aranjeze barba și părul, dar au îmbrăcat și haine elegante, fiind partenerii perfecți pentru colegele lor.

Survivor.jpeg

Zanni, albert, sebastian de la survivor 2021
Zanni, Albert și Sebastian
Foto: captură video

Survivor.jpeg

Andrei, albert si maria de la survivor 2021
Andrei, Albert și Maria
Foto: captură video

Petrecere la piscină, băuturi și mâncare, o seară cu muzică și dans - acestea au fost elementele care i-au făcut pe concurenți să uite de lunile grele, de conflicte și de foame. Zanni și Culiță chiar au urcat pe scenă și au întreținut atmosfera. 

Ce ştim despre nicotină şi efectele ei în organism?

Că este un compus chimic prezent în mod natural în planta de tutun. Odată inhalată, nicotina este absorbită prin plămâni direct în sânge şi este transportată în ţesuturi şi organe, inclusiv în creier. Odată instalată acolo, influenţează şi afectează funcţiile creierului, emoţiile şi memoria. Dar efectele ei se manifestă şi în restul corpului. Printre altele, generează o îngustare temporară a vaselor de sânge, creşte tensiunea arterială şi accelerează ritmul cardiac. În cele din urmă, expunerea îndelungată la nicotină măreşte toleranţa organismului la această substanţă şi creează dependenţă până în punctul în care renunţarea la fumat devine extrem de greu de realizat.

Citeşte mai jos continuarea articolului

Nicotina este unul dintre motivele pentru care unii adulţi fumează. Alte motive pot include gustul, ritualul şi experienţa senzorială. Pentru ca fumătorii adulţi, care altfel ar continua să fumeze, să treacă de la ţigări la alternative fără fum, aceste produse ar trebui, de obicei,  să conţină nicotină şi să ofere, de asemenea, un gust şi o experienţă acceptabile. Pentru majoritatea fumătorilor, aceasta înseamnă prezenţa nicotinei.

Deşi creează dependenţă şi nu e lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului.

Principala cauză a riscurilor pe care fumatul le prezintă pentru sănătate o reprezintă nivelurile ridicate ale compuşilor nocivi din fumul rezultat în urma arderii unei ţigări.

Concluzii fără confuzii

Nu nicotina este vinovatul principal pentru bolile asociate fumatului, ci felul în care este consumată. Cea mai sigură cale pentru a reduce riscurile asociate obiceiului dăunător al fumatului este renunţarea completă. Pentru cei peste un miliard de fumători care continuă să fumeze, folosirea produselor alternative, care nu ard tutunul, oferă satisfacţia nicotinei şi prezintă riscuri mai reduse pentru sănătate decât fumatul, este o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

 

Material realizat cu susținerea Philip Morris România.

 
 
Loading...