Cristi Borcea se însoară pentru a treia oară. De data asta, femeia care-i va sta alături la altar va fi Valentina Pelinel, care spune și ea ”da” pentru a doua oară. Chiar dacă ar vrea, afaceristul nu se va mai putea cununa religios și a patra dată. Biserica Ortodoxă interzice acest lucru.


„Ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă”. Așa zice preotul în timpul slujbei de oficializare a căsătoriei. După ani de conviețuire, mulți încalcă povața.

Este și cazul lui Cristi Borcea (48 de ani), care a decis să-și refacă viața ori de câte ori nu s-a mai simțit fericit în relație și o altă femeie i-a ieșit în cale.

Pentru el clasicul jurământ ”până când moartea ne va despărți” a fost doar o vorbă spusă-n vânt. Astfel că în inima sa mare au încăput până acum trei neveste.

Gigi Becali: ”A treia nevastă se numește blestem”

Prima soție a fost Mihaela Borcea lângă care a rezistat 23 de ani, a urmat Alina Vidican, din 2011 și până în 2016. Luna aceasta, la puțin timp după ce a ieșit din pușcărie, Cristi a făcut-o doamna Borcea pe Valentina Pelinel (37 de ani).

Au spus „da” la starea civilă, iar duminică, 30 septembrie, cei doi se pregătesc de nuntă. Ceremonia va avea loc la Budapesta, iar nași le va fi Irina Nicoale, fosta componentă a trupei Asia, și soțul ei, Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, care are interdicție să intre în România.

Au apelat la această variantă după ce Gigi Becali a refuzat să-l cunune pe Borcea a treia oară. ”Eu nu-l cunun încă o dată, cununia a fost prima și a doua. Prima e darul lui Dumnezeu, a doua se numește mila Domnului ca să nu rămâi singur, a treia se numește blestem”, a spus latifundiarul din Pipera.

Ce zice Biserica

La început Biserica nu a tolera a doua și a treia căsătorie și chiar interzicea prezența preoților la astfel de nunți, potrivit canonului 7 de la Neocezareea din anul 315. Regulă valabilă și acum în cadrul Bisericii Catolice.

În zilele noastre, însă, Biserica Ortodoxă le permite creștinilor să oficializeze relația în fața lui Dumnezeu și a treia oară, dar mirele, în cazul de față, este oprit de la împărtășanie între 3 și 5 ani, în funcție de duhovnic.

A patra oară nu se mai poate. Spre exemplu, Călin Popescu Tăriceanu a trecut la catolicism ca să mai poată bifa și a patra nuntă.

Cu cea de-a cincea nevastă nu mai are însă nici o portiță, astfel că s-a mulțumit să o oficializeze doar în fața ofițerului de stare civilă.     

 

 
 
Loading...