Ovidiu Malișevschi, fost concurent Chefi la cuțite, și Bogdan Alexandrescu, finalist Masterchef, au dat lovitura la Paris cu un restaurant în care au introdus preparate specific românești, Ibrik Kitchen, ce aparține Ecaterinei Paraschiv. Prestigioasa revistă Vogue a inclus localul printre cele "cinci restaurante ale momentului în Paris".


Sarmalele, mămăliga, ostropelul de pui sau papanașii sunt doar câteva dintre preparatele românești care i-au dat gata pe francezi. La Paris, doi chefi români au dat lovitura, încurajați de Ecaterina Paraschiv, cea care a pus bazele unui mic local ce i-a cucerit iremediabil pe cetățenii din capitala Franței.

Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu, cunoscuți publicului român din emisiunile culinare Chefi la cuțite, respectiv Masterchef, s-au făcut remarcați în capitala gastronomică a lumii, prin preparate românești interpretate la un nivel superior. 

"Abia deschis, Ibrik mizează pe gastronomia tipic balcanică: tocăniţă de pui, sarmale de porc cu mămăligă cremoasă, vită cu trufe negre româneşti şi peşte din Carpaţi. Surprinzător şi foarte reuşit", se arată în Vogue.

papanasi.jpg

papanasi paris ibrik
Așa arată o porție de papanași la Paris
Foto: Facebook Ibrik Kitchen

 

Ovidiu Malișevschi, bucătarul pasionat de motociclete

bogdan_alexandrescu_ovidiu_malisevschi.jpg

bogdan alecandrescu pvidiu malisevschi
Ovidiu și Bogdan sunt chefi în restaurantul Ecaterinei Paraschiv
Foto: arhivă personală

 

Ovidiu Malişevschi are 32 de ani, a studiat la celebra şcoală Le Cordon Bleu, apoi a făcut un stagiu cu Frederic Simonin şi a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, ce aparţine Chef Anne-Sophie Pic, a patra femeie-Chef care a câştigat 3 stele Michelin cu restaurantul Maison Pi, câştigând şi Best Female Chef – The World’s 50 Best Restaurants 2011. 

Nu și-a propus de la început să fie bucătar, ci după terminarea facultății a lucrat pentru firma de telecomunicații a părinților. Încă din copilărie este pasionat de motociclete, la 16 ani a început să conducă un scuter, iar peste câțiva ani începuse să participe la competiții de motociclism viteză. Pasiunea pentru bucătărie a descoperit-o după ce s-a mutat singur. Nevoit să se întrețină, Ovidiu a început să se joace cu preparatele și se se apropie de ceea ce a devenitcariera lui. La "Chefi la cuțite" spunea că visul lui este să deschidă un restaurant la București și că nu s-ar vedea luvrând în străinătate, dar iată că performața a atins-o chiar la Paris.

Bogdan Alexandresu este cunoscut drept chef Dexter

Bogdan Alexandrescu (a.k.a. Dexter)este pasionat de zona de foodstyling, finalist in primul sezon Masterchef, a studiat la LCB Paris x Universite Reims Champagne-Ardenne. Acesa și-a încercat norocul și în România, ba chiar a lucrat și alături de chef Florin Dumitrescu, dar și alături de fostul său coleg de emisiune, Alex Petricean (D'Artagnan), sub titulatura Funky Chefs.

bogdan_alexandrescu_masterchef.jpg

bogdan alexandrescu masterchef
Bogdan Alexandrescu a lucrat pentru Florin Dumitrescu după ce s-a terminat Mastechef
Foto: Pro Tv

 
Loading...