Pe 30 iulie 2017, o veste cumplită cădea ca un trăsnet în lumea artistică autohtonă. Îndrăgita solistă Marina Scupra se stingea din viaţă, la doar 49 de ani, în urma unei boli necruţătoare. Azi se împlineşte un an de la moartea Marinei Scupra, însă ea n-a fost singura artistă care ne-a părăsit în 2017, un an parcă blestemat. Actorul Ion Besoiu, solista Ileana Ciuculete, actriţele Tatiana Iekel, Olga Tudorache şi Stela Popescu au lăsat şi ei scena mai săracă.


A trecut un an de moartea Marinei Scupra, iar în weekend, apropiaţii şi soţul, fostul mare voleibalist Claudiu Pițigoi, au făcut parastas şi au comemorat-o pe artistă după orânduielile bisericeşti. Între cei doi a fost o dragoste ca în filme, Claudiu Piţigoi fiind cel de-al doilea soț al Marinei Scupra, bărbatul cu care aceasta s-a căsătorit după divorțul de compozitorul Dan Dimitriu.

Marina Scupra era una dintre cele mai frumoase şi mai îndrăgite soliste din România anilor '80. Era adulată şi umplea sălile de spectacole de fiecare dată când avea de susţinut un recital. Dar, tocmai când trebuia să facă pasul decisiv în carieră, a luat o hotărâre radicală şi a decis să facă un pas în spate. După 1996 a început să apună steaua ei, simţind că producătorii caselor de discuri nu mai sunt interesaţi de vedetele din Epoca de Aur.

dan_dimitriu.png

marina scupra a murit
Dan Dimitriu, primul soţ al Marinei Scupra
Foto: Captură Yuoutube

Un an de la moartea Marinei Scupra. Solista a iubit cu pasiune doi bărbaţi

Atunci, era căsătorită cu Dan Dimitriu şi a decis să se ocupe de creşterea fetiţei sale, Antonia-Marina, care atunci avea 5 anişori. Al doilea copil, Dragoş Dan, a venit pe lume în anul 2000! De Dan Dumitriu, primul ei soţ, se îndrăgostise iremediabil pe când ea avea 15 ani, iar el 34! Cei doi s-au întâlnit în culisele Festivalului de la Mamaia, în anul 1983. A interpretat piesele "Joc de copii" şi "Bună seara, ţara mea". Cu prima melodie trebuia să ia trofeul, dar nu avea vârsta necesară. Fermecat de vocea şi de frumuseţea ei, Dan Dimitriu a aşteptat-o în culise şi i-a spus să-l caute la Bucureşti.

Evident că nu a făcut asta, era prea orgolioasă. Aşa că Dan avea să o caute şi să-i dea piesa "Drumul meu", cu care avea să se claseze pe locul 1 în 1984, la Festivalul de la Mamaia. Dan a fost prima ei dragoste iar cei doi s-au căsătorit pe ascuns, atunci când Marina Scupra împlinise 20 de ani. Atât de mult a iubit-o pe Marina, încât Dan Dumitriu avea să divorţeze ca să-şi împlinească iubirea. Dan Dumitru a fost autorul unor piese devenite şlagăre, cum ar fi "Nu m-am gândit la despartire" (Dan Spataru) sau "Hai să mergem la plimbare" (Ioan Luchian Mihalea). Cei doi au deţinut în comun şi un studio de înregistrări. 

foto_3-2col-10cm.jpg

claudiu pitigoi
Claudiu Pițigoi este cel de-al doilea soț al Marinei Scupra
foto: arhiva Click!

Pe Claudiu Piţigoi, Marina l-a cunoscut în 1990, atunci când o purta în pântece pe Antonia. Drumurile lor s-au separat iar Claudiu avea să devină unul dintre cei mai mari voleibalişti români. S-au reîntâlnit în anul 2004, reînnodând relaţia cu ajutorul internetului. Au început să se întâlnească din ce în ce mai des şi şi-au zis că merită o şansă împreună. Aşa că a lăsat Bucureştiul şi s-a mutat cu cel care avea să-i devină cel de-al doilea soţ la Constanţa. A început la malul mării o nouă viaţă. A compus imnul echipei de volei pe care o pregătea Claudiu şi s-a angajat ca profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Constanţa. 

Un an de la moartea Marinei Scupra: “O boală nemiloasă a doborât-o”

Marina Scupra a murit duminică, 30 iulie 2017, la numai 49 de ani, după o luptă grea cu cancerul la sân. „O boală nemiloasă cu o evoluție rapidă a doborât-o fără să ne dea răgazul de a ne dezmetici. Fac un apel la bun simț și discreție din partea tuturor. Marina a trăit discret toată viața”, a transmis Claudiu Piţigoi imediat după moartea artistei.

a de Aur. 

Loading...