Doliul şi pierderea soţului drag şi-au pus serios amprenta pe chipul şi pe sufletul Corneliei Patrichi. Odinioară o splendidă balerină, femeia este acum încercănată de plâns şi de griji. Sâmbătă, la cimitirul Pipera, ea i-a strâns pe apropiaţi pentru parastasul de un an al lui Cornel Patrichi.


Pe 5 aprilie se împlineşte un an de când Cornel Patrichi a murit, măcinat de cancer pulmonar, lăsând în urmă colegi îndureraţi dar, mai presus de orice, o soţie şi un fiu care îl plâng neîncetat.

2-bd-2dfgsdfg.jpg

Fosta balerină radia de fericire lângă soţul ei, Cornel Patrichi

Parastasul a avut loc sâmbătă, în cimitirul Pipera, iar la mormântul fostului mare balerin şi coregraf s-au perindat rude, prieteni foarte apropiaţi, dar şi foşti colegi din lumea dansului. Văduva Cornelia Patrichi (66 de ani) a fost un monument de tristeţe, mai ales că în ziua parastasului soţul ei ar fi împlinit 73 de ani. Ochii superbi, jucăuşi, au devenit acum trişti şi mereu umeziţi de lacrimi, iar zâmbetul parcă a îngheţat pentru totdeauna.

“Sunt răvăşită, încă nu m-am obişnuit cu ideea că el nu mai este. Anul acesta a trecut mult prea greu, chiar sunt într-un moment dificil al vieţii mele. Eu sunt ardeleancă, aşa că am făcut parastasul cum se cuvine. Am dat de pomană, am pregătit şi la biserică o masă. Pentru că suntem în post, am făcut salată de orez cu legume, salată de vinete, sarmale cu orez, crostini (pâine prăjită) cu ciuperci şi, ceea ce-i plăcea lui Cornel cel mai mult, fasole bătută”, a declarat Cornelia Patrichi, pentru Click!

2-bd-3-2col-adus-in-fatasfghdfgh.jpg

După ce a aprins lumânări la cimitir, Cornelia şi-a chemat prietenii acasă, la o masă de post
Foto: Mihai Ionescu

Masa de pomenire a avut loc la casa din Pipera, care pe vremea când trăia Cornel Patrichi era plină de musafiri şi de voie bună. Din păcate, fiul regretatului artist nu a putut fi prezent la pomana părintelui său, întrucât nu a reuşit să-şi ia concediu. ”Alexandru o să vină de Paşte, împreună cu logodnica lui şi părinţii acesteia”, ne-a mai spus Cornelia.

Balerin, coregraf şi actor, Cornel Patrichi a făcut istorie la Teatrul “Constantin Tănase” din Bucureşti, dar şi la teatrul “Fantasio” din Constanţa. În 1987 s-a mutat cu soţia sa în Italia, fondând în Toscana propria şcoală de balet, Dance Studio Patrichi. Timp de 11 sezoane, până în 2012, Cornel Patrichi a fost jurat în show-ul “Dansez pentru tine” (PRO TV). 

Cornelia Patrichi a fost ajutată la parastas de văduva lui Dan Spătaru

2-bd-6-2col-sidasdfgdsfg.jpg

Sida Spătaru nu putea lipsi de la comemorarea lui Patrichi
Foto: Mihai Ionescu

O altă doamnă superbă, cu care viaţa a fost nedreaptă, este Sida Spătaru (71 de ani). Fostă balerină la Teatrul “Fantasio”, văduva lui Dan Spătaru a fost prezentă, sâmbătă, la parastasul lui Cornel Patrichi. A susţinut-o pe buna ei prietenă, Cornelia, alături de care a fost mereu în momentele grele ale vieţii. Sidonia Spătaru a rămas văduvă în septembrie 2004, când Dan Spătaru a încetat din viaţă, la 65 de ani. Cei doi s-au căsătorit în 1974.

2-bd-7fgsdfgsdfg.jpg

A rămas fără celebrul ei soţ în 2004

“Ne-am cunoscut la un turneu în ţară, a fost dragoste la prima vedere. Dan Spătaru era cap de afiş, un tânăr chipeş şi şarmant, eu eram balerină, m-a cucerit cu trandafiri roşii”, ne povestea Sida Spătaru.

Şi soția lui Marin Moraru este de nerecunoscut. Doliul a dărâmat-o!

Lucia Popescu-Moraru pare să facă față cu greu singurătății. Mult slăbită și cu chipul brăzdat de tristețe, soția regretatului actor Marin Moraru a participat recent la lansarea noului album al Silviei Dumitrescu. Evenimentul a avut loc la magazinul Muzica din Capitală. Lucia Moraru, cunoscut om de radio, s-a plâns apropiaților că îi e foarte greu de când e singură, mai ales că a împărţit 52 de ani de viaţă cu Marinuş al ei.

2-bd-5-1col-lucia_popescu_moraru.jpg

Aşa arată acum Lucia Popescu-Moraru, după 8 luni de văduvie

Se vede lesne din fotografii ce radioasă era alături de soţul ei şi cât de întristată este acum. Marin Moraru a murit pe 21 august 2016, după o lungă suferinţă din cauza cancerului la plămâni. (Tatiana Solomon)

Loading...