”Zbirul” de la Kanal D este la fel de direct și de tranșant când vine vorba despre stilul femeilor din viața publică românească, cum este când ”taie și spânzură” la emisiunea ”Bravo, ai stil!”. Fashion editorul a indicat, într-un interviu pentru revista ”Șapte seri” cine n-are deloc stil dintre femeile care apar la televizor.


Maurice Munteanu, fashion editor și unul din jurații emisiunii ”Bravo, ai stil!” de la Kanal D, a insistat asupra ideii că stilul nu înseamnă în primul rând haine. Ba chiar are prea puțin legătură cu hainele. ”E despre a te simți bine cu tine, de a-ți accepta vulnerabilitățile și defectele, e despre a comunica celorlalți ceva cu toată ființa ta, nu, nu e despre haine, bijuterii, accesorii, până la urmă, dacă ele sunt splendide și stau pe un manechin de plastic nu spunem despre manechinul de plastic că are stil”, a declarat Maurice Munteanu pentru ”Șapte seri”.

Expemplul cel mai la îndemână a fost o concurentă din realityshow-ul de la Kanal D, care știe să combine hainele pentru că așa s-a născut, cu simțul ăsta. Îi vin bine pentru că știe să le poarte, nu pentru că are corpul perfect.

Munteanu a vorbit și despre scena publică românească, găsind femei cu stil în locuri mai puțin așteptate. ” Nina Cassian. Și după ea, Nora Iuga. Așadar, două poete au stil. Poate poezia e stil, în sine, dac-o porți, te face să fii foarte elegantă.”

De partea cealaltă, complet lipsite de stil, deși inundă rețelele de socializare cu imagini în ținute care mai de care mai colorate, sunt Elena Udrea și Gabriela Vrânceanu Firea. Cuvântul care le-ar descrie cel mai bine, în viziunea lui Maurice Munteanu, ar fi ”neadecvat”.

udrea.jpg

elena udrea sulina cimitir morminte
Elena Udrea s-a fotografia în pantaloni scurți printre pietrele funerare din vestitul cimitir din Sulina
foto: arhivă personală

 

firea.jpg

gabriela vranceanu firea
Gabriela Firea a fost dur criticată de felul cum a venit îmbrăcată la un botez
foto: arhivă personală
 
 
Loading...