Vine iarna, bine-mi pare, am cămară cu mâncare!

Ultima actualizare:

    Benone Sinulescu și-a ticsit  pivnița de la Arad cu peste  200 de borcane cu conserve
Benone Sinulescu și-a ticsit pivnița de la Arad cu peste 200 de borcane cu conserve

Benone Sinulescu (77 ani) sau Nea Beni, cum îi spun apropiaţii, preferă să consume legume bio, crescute în grădina lui. Nu mai suportă să mănânce pe la alţii, după ce a văzut la un amic că vasele au fost înmuiate într-o cadă jegoasă.

Nea Beni, stabilit de câţiva ani în comuna Bârzava, din Arad, este un gospodar desăvârşit, astfel că are grijă ca, în fiecare toamnă, să-şi umple cămara, cu tot felul de bunătăţi: „Am pus diverse preparate, de la zacuscă şi castraveţi muraţi, la conopidă şi ardei iuţi la borcan, însă am şi legume la congelat, în trei frigidere”, ne-a spus el, cu mândrie. Pivniţa artistului e ticsită cu peste 200 de borcane de varză murată, zarzavat de ciorbiţe, ardei iuţi, ardei cu roşii, sucuri de roşii, dulceţuri de trandafiri, cireşe amare, vişine, zmeură, căpşuni, agrişe, coacăze albe, roşii sau negre, dar şi compoturi de tot felul. Benone preferă să-şi prepare totul în casă, cu mâinile lui, după ce a trecut printr-o experienţă care i-a întors stomacul pe dos: ”Înainte de 1989, când cântam cu Ileana Sărăroiu şi cu Irina Loghin, am fost invitaţi la masă de un şef de Sanepid, în casa lui. Însă, când am intrat în baie, am găsit cada plină de vase şi un jeg de speriat! M-am întors livid la masă şi n-am mai pus gura pe nimic, iar colegele mele s-au prins că ceva nu e în regulă, ştiindu-mă mai simandicos. Poate şi pentru că am fost crescut cu de toate, încă din copilărie, la Siriu, având bunici bogaţi, care mă răsfăţau cu de toate”, spune artistul.

Benone  a strâns  un coș de  dovlecei,  din grădină
Benone a strâns un coș de dovlecei, din grădină

Îl răsfăţa pe Dem Rădulescu cu supă de bostani

Benone le oferă cititorilor Click! o reţetă-minune de supă de bostani: “Se pun la fiert, cu sare, 3 pumni de bostani tăiaţi. Se adaugă două cepe feliate şi călite, măciulii de mărar, verzi sau uscate, lapte bătut sau chefir, şi 7-8 ardei copţi, curăţati şi feliaţi. La final se adaugă 2-3 gălbenuşuri bătute cu 5-6 linguri de smântână. Dem Rădulescu era topit după supa mea! Îmi aduc aminte cât oi trăi că a mâncat la noi!”, ne-a mai povestit Benone.

Nea Beni se  mândrește  cu  bostanii  lui uriași
Nea Beni se mândrește cu bostanii lui uriași

Îl răsfăţa pe Dem Rădulescu cu supă de bostani
Îl răsfăţa pe Dem Rădulescu cu supă de bostani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net