Am bătut Lituania la scor la București, 3-0, și Muntenegru, 1-0, la ea acasă, fraților! Uraaaa! Să dăm cu căciulili-n sus... Dar când ele vor ajunge jos o să luăm praful de pe tobă. Am bătut de două ori. Și, la ce ne-a folosit?


Suntem în urna a 4-a, vom avea adversari colosal de puternici. Poate că Franța... urnă mortuară, scuzați... mortală. Marele câștig este că selecționerul a avut curajul să folosescă jucători de la echipa lui Mirel și că a adoptat o tactică adecvată. Dar adecvată cui? Unui joc cu Lituania, care e codașa codașelor? Am strivit-o cu 3-0. Și, la ce ne-a folosit?

Am câștigat un puști bătăios, G. Pușcaș. Am prins debutul lui cu gol. Mare promisiune. Am văzut sumar semnele de eficiență ale lui Hagi-jr. Am văzut un Keşeru, în fine, ieșit din lanțul ratărilor la Națională devenit tradițional. Am odihnit echipa de bază pentru meciul decisiv de la Podgorica, fără a ne afecta... Și, la ce ne-a folosit?

La meciul cu Muntenegru am avut, ca o confirmare, bucuria că avem antrenor, selecționer și echipă. Viitorul sună bine. Dar cel îndepărtat...Da, echipa are viață, vervă, poftă de joc, spirit de competiție, ambiție; calități ce sfidează trecutul populat cu cadavrele morbidului Daum... Arză-l-ar focu’ pe marele cunoscător care a adus Neamțul la Națională! (Că la Cotroceni, noi, fraierii, ”stupid people”, ne-am dorit un neamț....) Dar focul să-l prindă și pe cel care l-a acceptat pe Daum pe bani grei...deh, n-au dat de la ei... 

Am bătut cu 1-0 și am avut noroc cu carul. Dar și norocul face parte din joc...Golul lui Țucudean a venit cu generoasa colaborare a unei băltoace, pupa-o-aș pe suprafață...Dar șutul, intenția spontană, au fost colosale. Apoi, iar norocul!, vitejia lui Tătărușanu, care a apărat un penalty. Altă baftă: arbitrul a cam ținut cu noi cât s-a putut. Și, la ce ne-a folosit?

Jucători de nădejde fură: Super Tătă, Chipciu,Țucudean, Toșca. Ultimul a acoperit câteva gafe ale lui Moți. Nu-mi place zodia în care se află Săpunaru, care a accidentat un coleg la pregătire și care acum a provocat penalty-ul. Nu îmi place Keșeru care, mă repet, a reînceput să joace la Podgorica ca-n vremea răposatului Daum. Ratangiu. Cu o excepție periculoasă. Nu are bulan de Națională... se tot coiește prin careul advers ca-ntr-o căldare glacială...

Acum, că am scos capul din hibernarea daumiană, ne-am dezmorțit - căci abia recent se văzu asta  - iată, vine altă belea! Vor arabii ăia cu bani mulți să ni-l  ia pe Contra. Dar fii atent, Cosmine, că ăia te dau afară când nu te aștepți. Numai că ce motivație ai avea să rămâi să crești un ”copil” care încă nu merge bine pe picioare? Iar tu să stai lângă el ca dădaca? Nici asta nu e normal. Ai cariera ta, destinul tău.

Reflectează. Căci, aici la Românica, așteptările sunt lungi. Îți va crește o barbă până la subsol...

Și, la ce-ți va folosi...?

 
 
Loading...