Trupa punk Pertti Kurikan Nimipäivät, formată din patru bărbaţi care suferă de handicap mintal, va reprezenta Finlanda la concursul muzical Eurovision 2015, care se va desfăşura în luna mai, la Viena.


Trupa Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) a câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision 2015, a Finlandei, care a avut loc sâmbătă seara, la Helsinki, şi a fost organizată de YLE, televiziunea publică din această ţară.

Membrii trupei PKN au fost desemnaţi câştigători, cu piesa "Always I Have To/ Aina mun pitää" ("Mereu trebuie să", n.r.), învingând alţi opt finalişti, potrivit eurovision.tv, preluat de Mediafax.

Eurovision 2015: trupa din Finlanda vrea să atragă atenția asupra oamenilor cu dificultăţi de învăţare

Cei patru membri ai trupei Pertti Kurikan Nimipäivät, care vor reprezenta Finlanda la Eurovision 2015, toţi cu vârsta în jurul a 40 de ani, suferă de dificultăţi de învăţare (handicap intelectual sau retardare mintală, n.r.). Melodia "Always I Have To/ Aina mun pitää" vorbeşte despre neplăcerea de a face lucruri pe care societatea îi obligă pe oameni să le facă, cum ar fi să se spele şi să mânânce corect. Totodată, intenţia trupei este să atragă atenţia asupra problemelor oamenilor cu dificultăţi de învăţare.

Juriul de la Helsinki a ales o altă melodie ca fiind câştigătoare, dar votul publicului, care şi-a exprimat opţiunile prin telefon şi care a contat 90% în clasamentul final, a stabilit ca trupa punk PKN să reprezinte Finlanda la concursul Eurovision 2015, care va avea loc pe 19, 21 şi 23 mai la Viena.

Eurovision 2015: Documentarul despre trupa finlandeză a fost premiat în numeroase țări

Cei patru membri ai trupei Pertti Kurikan Nimipäivät, care vor reprezenta Finlanda la Eurovision 2015, s-au întâlnit la un atelier cultural pentru persoane cu dificultăţi de învăţare. Un documentar despre această trupă, intitulat "The Punk Syndrome", a fost lansat în 2012 şi a câştigat mai multe premii atât în Finlanda, cât şi în alte ţări.

Finlanda a fost reprezentată la concursul Eurovision 2014 de Softengine, cu melodia "Something Better", şi s-a clasat pe locul al 11-lea, cu 72 de puncte, în finala care a avut loc Copenhaga, în Danemarca. Cea mai bună performanţă a Finlandei la concursul Eurovision a fost înregistrată în 2006, când trupa Lordi a câştigat competiţia muzicală cu piesa "Hard Rock Hallelujah".

 
 
Loading...